FORMAT ARTSPACE

#26:Ida Kvetny: 
Flashforward
06. oktober – 18. november 2017

Velkommen til fernisering d. 6. oktober kl. 17-20 med Dark ‘n’ Stormy-drinks

Ida Kvetny er bedst kendt for sine sprudlende, symbolske og drømmelignende malerier beboet af farverige fantasidyr, totempæle og arketyper. I de senere år er skulpturelle værker dog blevet en stor del af hendes kunstneriske arbejde, ligesom animationer har fået en plads i kunstnerens praksis. Til Format har hun derfor skabt et samlet projekt, hvor keramiske værker og animationer mødes med et stort vægmaleri. Tilsammen danner de et helt univers, som publikum bliver inviteret med ind i. Kort sagt velkommen inden for i et parallel univers, hvor alt kan ske!

I denne tidslomme, hvor det er ubestemmeligt, om vi har at gøre med en nærfremtid eller reminiscenser fra en fjern fortid, er figurerne fra Ida Kvetnys værker blevet tredimensionelle og blevet givet evnen til at tale via animationer. Således fortæller de levende om, hvordan man aktiverer sit 3. øje og giver deres fortolkning af ormehuls-teorier. Stemmerne er hentet fra youtube-kanaler, hvor forskellige lægmænd udtaler sig om overnaturlige fænomener.

Med Flashforward peger Ida Kvetny på paradoxer omkring originalitet og ophav i vores samtid, hvor forgængelighed i vores forbrugskultur konfronteres myten og uendeligheden, og hvor historiemanipulation holdes op imod troværdigheden i nyheder og virtuelle fortællinger.

 Vi ses i Format Artspace, Nansensgade 35, Kbh K